tiistai 1. joulukuuta 2015

Euroopan Neurohoitajien 10. Konferenssi järjestettiin Belgradissa keväällä 2015

Serbian pääkaupungissa Belgradissa, joka tarkoittaa " valkoista kaupunkia" , on noin 1, 6 miljoonaa asukasta. Se sijaitsee Kaakkois- Euroopassa , Balkanin niemimaalla , Sava ja Tonava jokien yhtymäkohdassa. Kaupunki on yksi vanhimmista kaupungeista Euroopassa ja antiikin ajoista lähtien se on ollut tärkeä liikenteen keskipisteenä, teiden risteyksessä Itä-ja Länsi –Euroopan välilllä. Belgrad on moderni, monikulttuurinen eurooppalainen kaupunki, mutta myös Serbian kulttuurin, koulutuksen ja tieteen keskus.

Belgrad on nopeasti kehittyvä , lämminhenkinen kaupunki, joka on kuuluisa vieraanvaraisuudesta ja kansainvälisestä hengestään. Tästä kaikesta pääsimme nauttimaan osallistuessamme konfernssiin toukokuussa 2015.

Konferenssia, balettia, kulttuuria, hyvää ruokaa ja tietysti erinomaista seuraa…


Meidät vastaanotettiin Sava Centerissä perinnetanssin merkeissä. Esitysten lomassa tarjoiltiin pientä purtavaa ja juotavaa.
Kulttuurista ehdimme muutenkin nauttia tiiviin konferenssin lomassa.Vierailimme mm. perinteikkäässä Operatalossa, jossa näimme kuuluisan baletinThe picture of Doria Grey. Lavastuksineen ja tanssijoineen mahtava elämäys.                                       


From Evidence to Exelence konferenssin teemana


Konferenssi pidettiin ensimmäistä kertaaa Itä-Euroopassa ja se oli järjestetty pienen Serbian yhdistyksen voimin. Euroopan Neurohoitajien kongressi keräsi noin 200 osallistujaa 19 eri maasta. Suullisia esityksiä pidettiin 50 kpl ja postereita oli esillä 31 kpl. Näiden ympärille rakentui laaja-alaista näyttöä neurohoitajien työn kehittämisestä potilaiden parhaaksi. Suomesta osallistujia oli n. 15 sairaanhoitajaa ja esimiestä! Myös verkostoitumiseen oli luotu mahtavat puitteet juhlaillallisella.

Jäsenenä saat lukea viimeisimmästä lehdestä (34/2015) lisää konferenssin kuulumisia.

Kiitos Suomen Neurohoitajien yhdistykselle apurahan myöntämisestä. Jäsenet voivat hakea apurahoja yhdistyksen kotisiujen kautta. FANN ry jäseneksi.

Seuraava Euroopan kongressi pidetään 2019 Manchesterissä, Englannissa!

will host the next EANN Congress in Manchester in 2019! BANN put forward a bid at this year's EANN board meeting and was successful against competing countries in securing the BID. We hope to see all of BANN members in Manchester in 2019 for this event and we will welcome all of EANN members and international colleagues.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti